Bin Ladens afløser gav ordren til Charlie Hebdo-angreb


I videoen hævdes det, at gerningsmændene “fik opgaven” at angribe Charlie Hebdo som hævn for, at magasinet har trykt karikaturer af profeten Muhammed.

Det var terrornetværket al-Qaedas absolutte topchef, der gav ordren til terrorangrebet mod det satiriske franske ugemagasin Charlie Hebdo i sidste uge, da 12 mennesker blev dræbt.

Det skriver AFP.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Al-Qaeda i Yemen tager skylden for angrebet i en video på YouTube. Heri hævder en talsmand, at det var Ayman al-Zawahiri, der blev øverstbefalende i al-Qaeda netværket efter Osama bin Ladens død, som gav grønt lys til angrebet.

Al-Qaeda i Yemen siger i videoen, at gruppen hvervede gerningsmændene til at angribe det satiriske magasin Charlie Hebdo.

LÆS OGSÅ: Øjenvidne til massakre: Jeg så blod og rædsel
LÆS OGSÅ: Al-Qaeda i Yemen hævder at stå bag aktioner i Paris
I videoen hævdes det, at gerningsmændene "fik opgaven" at angribe Charlie Hebdo som hævn for, at magasinet har trykt karikaturer af profeten Muhammed.

- Angående det velsignede angreb i Paris tager vi, al-Qaeda i Yemen, skylden for denne operation som hævn for Guds Budbringer, siger Nasser bin Ali al-Ansi i optagelsen.

To dage efter angrebet mod magasinet hævdede et medlem af al-Qaeda i Yemen ifølge nyhedsbureauet AP, at terrornetværket afdeling i Yemen stod bag angrebet i Paris mod Charlie Hebdo.

En af de to brødre, der deltog i angrebet, skal have opholdt sig i en af al-Qaedas træningslejre i Yemen, har sikkerhedskilder i Yemen tidligere sagt.

Said Kouachi var ifølge oplysningerne flere gange mellem 2009 og 2013 i Yemen - først som studerende på et universitet i hovedstaden, Sanaa, og derefter i en af al-Qaedas træningslejre.

LÆS OGSÅ: 26-kvinde jages stadig: Fra bikinibabe til burkaklædt jihadist
LÆS OGSÅ: IS roser gerningsmænd bag angreb på Charlie Hebdo
En vurdering fra den amerikanske efterretningstjeneste, som nyhedsbureauet AP har set, viser, at Said Kouachi blev uddannet som forberedelse til at vende hjem og udføre et angreb på fransk jord.

De to brødre blev dræbt under en politiaktion i forbindelse med en gidseltagning på et trykkeri i fredags.

/ritzau/Reuters