21-årig mand anholdt for rockerdrab


Den anholdte har ifølge politiet tilknytning til rockergruppen Bandidos, som har ligget i strid med rockergruppen Westside Nation i Næstved. Den dræbte havde tilknytning til Westside Nation.

En 21-årig mand er blevet anholdt og sigtet for et rockerdrab på en 22-årig mand i Næstved i 2013. Det oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den anholdte har ifølge politiet tilknytning til rockergruppen Bandidos, som har ligget i strid med rockergruppen Westside Nation i Næstved. Den dræbte havde tilknytning til Westside Nation.

LÆS OGSÅ: Politiet efterforsker rockerdrab i Næstved
LÆS OGSÅ: Rocker dræbt af skud i sit hjem
Drabet skete 9. december 2013, da der med en maskinpistol blev affyret et enkelt skud gennem vinduet til en lejlighed, hvor den dræbte, 22-årige Edin Farkic, opholdt sig.

Anholdelsen er sket onsdag morgen i forbindelse med ransagning flere steder, blandt andet af et klubhus, som tilhører Bandidos.

- Vi har sigtet en person for drabet, og han vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved, siger Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

LÆS OGSÅ: Mange skud affyret mod hus i Næstved
LÆS OGSÅ: Nye spor i et år gammelt rockerdrab
Politiinspektør Kim Kliver fortæller til Ritzau, at anholdelsen er et direkte resultat af den pressedækning, der var af sagen omkring årsdagen for drabet.

- Det har ført til nogle åbninger, som har gjort, at vi nu har kunnet gå ud og foretage anholdelse i sagen, fortæller Kim Kliver.

Politiet fortalte dengang, at man i nærheden af en afbrændt Nissan Pixo fandt et meget tydeligt aftryk fra en Nike-sportssko, der var blevet sat i mudderet. Skoen var af typen Nike Air Max Ltd.

Bilen blev fundet nær Sorø kort efter drabet. I bilen fandt politiet den maskinpistol, som Edin Farkic blev dræbt med.

Kim Kliver ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvad politiet har fundet frem til gennem sin efterforskning af sagen. Det skyldes, at man forventer, at flere skal anholdes i sagen, og at man af den grund vil holde kortene tæt til kroppen.

- Vi har en klar opfattelse af, at der er flere personer, som har handlet i forening, og vi vil gøre alt for at finde dem og stille dem til ansvar, siger Kim Kliver til Ritzau.

Grupperingen Westside Nation var egentlig en del af Bandidos, men blev siden smidt ud i såkaldt bad standing.

Konflikten skærpedes angiveligt i sommeren 2013, da medlemmer af Westside Nation i et brev beskyldte den danske ledelse af Bandidos for at være korrupt og svag.

Uroen fik i en periode politiet til at lukke for adgangen til en bygning på Præstøvej 6B i Næstved, hvor Westside Nation holdt til.

/ritzau/