Søn kvalte far: Hævder det var i nødværge


Arkivfoto


En 63-årig mand blev søndag fundet dræbt på sin bopæl i det nordlige Esbjerg, og der kan han have ligget i længere tid, skriver eb.dk.

LÆS OGSÅ: Søn sigtet for drab på sin far
En 21-årig søn er mistænkt for drabet, og ifølge sigtelsen, som mandag blev læst op i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, fandt man liget svøbt i plastik i et værelse på første sal. Drabstidspunktet anslås at være efter oktober sidste år.

Den 21-årige søn er af dommeren blevet varetægtsfængslet til 6. februar, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet tog ud til mandens hjem efter at have modtaget en anmeldelse fra en bekymret mand, som ikke kunne komme i kontakt med den 63-årige.

– Anmelderen er en bekendt af den forurettede, sagde vicepolitiinspektør Bent Thuesen til Ritzau tidligere.

– Sønnen var til stede i huset, og de omstændigheder, som vi finder liget under, gør, at vi har valgt at rejse sigtelse for drab, fortalte Bent Thuesen.

Sønnen nægter sig skyldig i drab, men han erkender det faktiske forløb med kvælning. Den 21-årige mener, at han handlede i nødværge.

Der er fortsat mange uafklarede omstændigheder i sagen, og anklagemyndigheden har mandag krævet, at grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre.

Politiets teknikere har været i gang med at granske eventuelle spor fra gerningsstedet, og liget af den 63-årige skal obduceres med henblik på at fastslå omstændighederne omkring hans død.

/ritzau/