Flugtkonge er flygtet fra fængslet i Vridsløselille


Arkivfoto


Flugtkongen Brian Bo Larsen er på fri fod. Igen. Natten til lørdag er manden med flere end 20 flugter fra fængsler, arresthuse eller politistationer på samvittigheden flygtet fra statsfængslet i Vridsløselille.

– Jeg kan bekræfte, at det er tilfældet, og at vi får en anmeldelse om flugten her til morgen klokken 8.20, siger Kim Svenningsen, der er vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

Flugten er ifølge politiet foregået ved, at Brian Bo Larsen har oversavet tremmer i cellen, hvorefter han er sluppet ud.

40-årige Brian Bo Larsen afsonede ifølge Kim Svenningsen en dom for røveri, og han opfordrer til, at man retter henvendelse til politiet, hvis man ser flugtfangen.

– I tilfælde af, at man observerer ham, så skal man kontakte politiet. Man skal ikke selv forsøge at pågribe ham, lyder det fra Kim Svenningsen.

Brian Bo Larsen har en hel stribe flugter på sit kriminelle cv. Flere gange er det lykkedes ham at stikke af fra fængslet i Vridsløselille.

Den mest spektakulære flugt var vel nok tilbage i 1995, hvor Brian Bo Larsen sammen med 11 andre stak af fra Vridsløselille, da en gummiged bragede ind i ringmuren på fængslet og slog et stort hul i muren.

I 2004 flygtede Brian Bo Larsen også fra Vridsløselille. Det skete i en container til blade. Larsen havde fået til opgave at fylde containeren med blade, men han hoppede også selv op i den.

En truckfører kørte containere uden for fængslet for at tømme den, og føreren opdagede da, at Larsen også lå i beholderen. Truckføreren forsøgte uden held at stoppe fangen.

Sidste år fortalte Brian Bo Larsen i et interview med BT, hvordan han altid har blik for mulighederne for at flygte.

– Når man har siddet så lang tid, så ser man jo alle hullerne løbende. Og hvis jeg får lyst, så bruger jeg jo bare et af dem, sagde han til avisen dengang.

På det tidspunkt opholdt Brian Bo Larsen sig i det topsikrede Statsfængslet i Østjylland, som har ry for at være flugtsikkert.

/ritzau/