Fængselsansat stukket ned i Enner Mark Fængsel


  Arkivfoto

  En fængselsfunktionær i Enner Mark Fængsel i Horsens blev lørdag stukket med et stikvåben af en indsat.

  Det fortæller vagtchef Jørn Bystrup fra Sydøstjyllands Politi søndag formiddag. Den ansatte er uden for livsfare, men han har ifølge Fængselsforbundet fået alvorlige skader.

  Fængselsbetjenten blev stukket “med flere stik i halsen med et tilvirket våben af en indsat med bandetilhørsforhold”, skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

  Politiet mener, at der var tale om et drabsforsøg, og en 24-årig mand bliver søndag formiddag fremstillet i Retten i Horsens, hvor en anklager vil begære ham fængslet i sagen. Grundlovsforhøret begynder klokken 10.

  Det fremgår inden da ikke, hvordan den 24-årige forholder sig til sigtelsen.

  Manden, der er sigtet for drabsforsøg, var i Enner Mark Fængsel, da han afsoner en dom. Hvad han er dømt for, ønsker vagtchefen ikke at sige.

  Enner Mark Fængsel er et lukket fængsel, der ifølge Kriminalforsorgen har en meget høj grad af sikkerhed. Det blev indviet i 2006 og har plads til 235 indsatte.

  Det var klokken 15.05 lørdag, at politiet fik melding om overfaldet.

  Vagtchefen vil ikke sige, hvor mange stik der er tale om, eller hvor i fængslet overfaldet fandt sted.

  Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, siger, at der var for dårlig bemanding på den pågældende afdeling.

  – Bemandingen var nedposteret på afdelingen. Det er uacceptabelt, for det forringer sikkerheden.

  – Vi bliver nødt til at sikre en minimumsbemanding på bandeafdelingerne og gennemføre et eftersyn af den måde banderne afsoner på, herunder regimerne, siger han i pressemeddelelsen.

  /ritzau/