Ulvejagt i Dyrehaven


Naturstyrelsen mener, at det kan være en meget stor hund, hvis ikke det i værste tilfælde er en ulv.


Der er muligvis et glubsk og farligt dyr på fri fod i Dyrehaven nord for København. Naturstyrelsen mener, at det kan være en meget stor hund, hvis ikke det i værste tilfælde er en ulv.

Like localeyes.dk på Facebook

Fredag morgen går jægere rundt i Dyrehaven for at finde det store rovdyr. Deres ordre er klar. Rovdyret skal skydes – også selv om det skulle vise sig at være en ulv.

Onsdag morgen fandt Naturstyrelsens jægere nemlig en “ret stor” dådyrkalv i Dyrehaven, som var blevet dræbt på en sådan måde, at det må have været et større rovdyr, der havde nedlagt det.

– Det er sandsynligvis en rigtig stor hund. For der er knuste halshvirvler, og hovedet er simpelthen bidt af.

– Det er kun en meget stor hund, der kan gøre sådan noget, siger skovrider Hans Henrik Christensen, Naturstyrelsen.

Han fortæller, at dådyrkalvens hoved ikke er blevet fundet.

– Vi har nu sendt dna-prøver af bidet til et laboratorium, for at se om der kan være tale om en ulv, siger skovrideren.

Naturstyrelsen vil om tre dage få svar på, om det er en hund eller en ulv, der har været på spil i Dyrehaven.

Hans Henrik Christensen fraråder ikke direkte at gå rundt i området men fortæller, at man bør færdes der med særlig forsigtighed indtil videre.

– Man skal absolut ikke nærme sig løsgående hunde. Hvis man ser en i Dyrehaven, skal man ikke begynde at løbe. For så tror hunden, at den er på jagt, og så løber den efter. Man skal forholde sig roligt og ringe til os i Naturstyrelsen, siger skovrideren.

Naturstyrelsen er i øjeblikket ved at finkæmme området og har kontakt til Nordsjællands Politi for at få tilladelse til at skyde det glubske dyr, hvis det bliver fundet.

/ritzau/