Engelsk avis: Schmeichel var langt bedre end Beckham


Arkivfoto

Peter Schmeichel var en bedre fodboldspiller end David Beckham. På en liste over de 100 bedste spillere i Premier League ligger Schmeichel nummer 13, mens Beckham er helt nede på en 21. plads.

Det skriver den anerkendte engelske avis The Telegraph.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Avisen har sat et ekspertpanel bestående af ni forskellige fodboldeksperter til at vurdere de 100 bedste spiller i Premier Leagues 28 år lange historie.

Premier League blev etableret fra sæsonstart i sommeren 1992, så ældre spillere tæller ikke med.

De ni eksperter når frem til, at den tidligere danske landsholdsmålmand Peter Schmeichel er nummer 13. Dermed er Schmeichel bedre end eksempelvis den store engelske stjerne, David Beckham, som er nummer 21.

En af begrundelserne for at vælge Peter Schmeichel så højt er blandt andet, at der skal en god målmand til for at vinde mesterskaber.

Manchester United vandt blandt andet fem mesterskaber og en Champions League-titel med danskeren på mål.

- Manager Alex Fergusons desperate forsøg på at finde Schmeichels afløser taler også for sig selv, lyder en anden begrundelse med henvisning til, at der fra Schmeichels farvel i 1999 gik seks år, før Ferguson med Edwin van der Sar igen havde en verdensklassemålmand i buret.

Schmeichels tidligere holdkammerat Ryan Giggs får hæderen som Premier Leagues bedste spiller gennem de 28 år, der er gået siden den første kamp i Premier League.

Giggs nåede at spille 632 kampe i Premier League og lavede i alt 109 mål.

Franskmanden Thierry Henry blev kåret som den næstbedste foran Roy Keane, Alan Shearer og Paul Scholes.

/ritzau/