Tyv får nedsat sin fængselsstraf


Arkivfoto

Det kunne kun betale sig for ét enkelt medlem af en udenlandsk tyvebande at anke sin straf fra byretten til Østre Landsret.

I alt seks mænd havde fået mellem to og fem års fængsel af Retten i Lyngby for at have begået næsten 100 indbrud rundt omkring i Danmark. Tre valgte at anke dommen.

Mændene, der er i 20’erne og 30’erne, blev desuden udvist af Danmark for bestandig.

Kun én fik nedsat sin straf i landsretten. Retten i Lyngby havde givet ham fire år og seks måneders fængsel, mens Østre Landsret valgte at sætte den ned til tre år og ni måneder.

Ifølge anklager Eva Louise Paduan er manden albaner. Han blev frifundet for tre forhold i landsretten fredag, men i alt dømmes han for 49 indbrud og indbrudsforsøg.

Medlemmerne af indbrudsbanden har på kryds og tværs gjort sig skyldige i omkring 100 indbrud, to røverier og vidnetrusler.

Ifølge Ekstra Bladet er den organiserede kriminalitet foregået ved, at mændene på skift er kørt i tre biler fra Center Sandholm, hvor de har været tilknyttet, til mindre byer rundt om i hele Danmark.

De arbejdede i hold på to-tre stykker, hvor chaufføren ventede i bilen, mens de andre brød ind i huse og typisk gik efter tyvekoster såsom smykker, kontanter, bærbare computere og mobiltelefoner.

Indbrudsbanden blev afsløret af politiets særlige gruppe Task Force Indbrud, skriver Ekstra Bladet. Efterforskerne aflyttede mændenes mobiltelefoner og skyggede dem.

Politiet har også kunnet fælde banden ved hjælp af masteoplysninger fra deres mobiler, som har afsløret, hvordan mændene ofte forlod Sandholmlejren og kørte til småbyer rundt om i landet, hvor der efterfølgende blev anmeldt mange indbrud.

Sagen blev indledt i Østre Landsret 15. oktober og strakte sig over ni retsdage, før den endelige dom faldt fredag.

/ritzau/