USA: Indsætter soldater for at bekæmpe ebola


Arkivfoto


Det amerikanske forsvarsministerium siger, at op mod 4000 soldater kan blive sat ind i indsatsen mod ebola-bekæmpelse i USA.

– Vi regner med, at der kan indsættes næsten 4000 soldater som støtte i denne mission, men vi justerer tallet dagligt, siger kontreadmiral John Kirby, der er pressetalsmand for Pentagon.

– Tallet bliver måske ikke så højt, siger han.

Myndighederne i Texas siger, at omkring 10 personer ud af 50, der er under observation, er i en højrisikogruppe.

Et amerikansk tv-selskab er ved at evakuere en fotograf, der er blevet smittet med ebola i Liberia.

Den 33-årige Ashoka Mukpo, der var udsendt som freelancer af nyhedskanalen NBC, fik feber onsdag og er i karantæne hos Læger uden Grænser.

Han er den fjerde amerikaner, som er blevet smittet med ebola i Liberia.

Den langt alvorligste ebola-epidemi nogensinde er spredt i fem vestafrikanske lande, og omkring 7000 er blevet smittet indtil nu – omkring halvdelen af tilfældene har været dødelige.

Nødhjælpsorganisationen Red Barnet advarer om, at fem personer bliver smittet med ebola hver time i Sierra Leona.

– Hvis denne skræmmende udvikling fortsætter vil 10 personer blive inficeret hver time sidst i oktober, siger nødhjælpsorganisationen.

Graden af desperation i de hårdest ramte områder kom til udtryk fredag, da en midaldrende mand i den karantæneramte by Makeni døde, efter at han havde sat ild til sig selv, fordi han frygtede, at hans familie havde smittet ham med ebola.

Øjenvidner siger, at manden blev ramt af en depression, da hans kone og datter kom under observation for at have sygdommen.

I Tyskland blev en mand, der havde fået ebola i Sierra Leone, fredag indlagt på et hospital i Frankfurt – den anden patient, der behandles i landet.

/ritzau/AFP