The Comeback-Kid: Løkkes genopståen af bibelske dimensioner

Lars Løkke Rasmussen må betegnes som dansk politiks helt store "comeback-kid".

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det mener Jarl Cordua, politisk kommentator og radiovært med en fortid i Venstre, efter at det lykkedes Venstre-formanden at få opbakning fra partiets hovedbestyrelse på et syv timer langt krisemøde i Odense.

- Jeg er meget overrasket, men man må bare sige, at "comeback-kid" har gjort det igen. Det er vel det største comeback, siden Lazarus genopstod fra de døde, siger Jarl Cordua med en bibels henvisning.

- Det her er endnu et eksempel på, at man aldrig skal undervurdere Lars Løkke Rasmussen, og at han kæmper til det sidste. Han er en fighter, og han er meget hurtig på de sidste hundrede meter, lyder det fra kommentatoren.

På tirsdagens hovedbestyrelsesmøde, som Lars Løkke Rasmussen selv havde indkaldt til og fremrykket, fik Løkke og næstformand Kristian Jensen opbakning fra en enig hovedbestyrelse til at fortsætte sammen i spidsen for Venstre.

Før og under mødet var der forlydender om, at Løkke ville trække sig, samt at Venstres tidligere forsvarsminister Søren Gade var i spil som kandidat til formandsposten med støtte fra Løkke.

- Der har været en masse spin i det her. Jeg er ikke i tvivl om, at Løkke har planlagt, hvordan medierne skulle spilles, og hvilke meldinger der skulle komme, vurderer Jarl Cordua.

Rygterne om Søren Gade som formand og et muligt opslidende kampvalg mellem ham og Kristian Jensen kan blandt andet have været med til at få medlemmerne i hovedbestyrelsen til at holde fast i Løkke, mener kommentatoren.

- Det lagde et pres på dem, der ønskede ro for næsten enhver pris, siger han.

Jarl Cordua tror, at de offentlige stridigheder i Venstre nu vil løje af:

- Kritikken må forstumme. Kritikerne har jo været med på mødet og haft lejlighed til at lytte til Løkke. Men man kan ikke afvise, at nogle vil reagere og forlade partiet, men det vil undre mig, hvis man ikke kan respektere en så klar afgørelse fra hovedbestyrelsen.

/ritzau/