Se tv-klip med Løkke: Venstre er bedst tjent med mig som formand


Lars Løkke Rasmussen fortsætter som formand for Venstre, men efter tirsdagens langstrakte møde i partiets hovedbestyrelse slår han også fast, at “der er sår, der skal heles i partiet”.

Like localeyes.dk på Facebook

Det siger han på et pressemøde umiddelbart efter afslutningen af mødet natten til onsdag – et møde, der i modsætning til meldingerne tidligere på dagen i flere medier altså endte med, at Løkke fortsætter på posten.

– Der er højt til loftet og langt til døren, indledte Løkke da også sin tale med at sige.

– Konklusionen på vores møde i dag, som er draget uden afstemning, er, at Venstre er bedst tjent med, at vi fastholder det lederskab, vi har i Venstre med mig som formand og Kristian Jensen som næstformand, siger Løkke på pressemødet.

Skårene i partiet skal klinkes i det daglige arbejde ved at skaffe sig politisk indflydelse og levere resultater. Og ved at møde baglandet, siger Løkke:

– Jeg skal først og fremmest levere hårdt politisk arbejde på Christiansborg og ude i landet. Men det medfører ikke, at Venstre pludselig er billigere til salg for at vise, at vi godt kan lave politik, siger Lars Løkke.

Han slår også fast, at han også er “meget opmærksom” på sin “egen person”.

– Man skal passe på ikke at blive for magelig. Jeg skal bruge mere tid på de egentlige græsrødder, dem der hænger plakaterne op, siger Løkke.

Det er netop hans person, der har været centrum for Venstres nuværende krise.

Det er således kommet frem, at Venstre har købt tøj til ham for 152.000 kroner, ligesom partiet har betalt for en rejse til Mallorca for hans kone og ene søn.

Dertil kommer, at Venstre har betalt for, at Løkke har kunnet ryge på hotelværelser, hvor der var rygning forbudt.

Ovenpå hans tidligere bilagssager som minister og amtsrådsformand og hans flyrejser på 1. klasse som formand for den grønne organisation GGGI har flere krævet hans afgang som formand.

Det drejer sig om flere kommuneforeningsformænd, ligesom flere folketingsmedlemmer af partiet de seneste dage har undsagt Løkke og krævet hans afgang.

/ritzau/