Birthe Rønn: En katastrofe hvis Løkke fortsætter som formand

Tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) kalder det en "katastrofe", hvis formand Lars Løkke Rasmussen ikke går af inden tirsdagens møde i hovedbestyrelsen.

Hun er dermed det andet folketingsmedlem, der opfordrer Lars Løkke Rasmussen til at gå af.

- Jeg har mistet troen på, at han vil lytte og forbedre sig. Derfor må han stoppe med at splitte Venstre i stumper og stykker, siger Birthe Rønn Hornbech til Politiken.

Spørgsmål: Så din anbefaling er, at han går i morgen?

- Min anbefaling er, at han går inden i morgen. Inden hovedbestyrelsesmødet. Hvis han vinder en afstemning, har han splittet partiet på langs. Og det har han allerede gjort. Han har totalt splittet partiet. Og dette bliver kun værre, hvis han overlever. Det bliver en katastrofe, siger hun.

Hun har tidligere sagt, at hun overvejer at forlade Venstre, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver som formand.

Tidligere mandag aften trak Preben Bang Henriksen som det første medlem af Venstres folketingsgruppe sin støtte til formanden. Og medmindre Løkke fremlægger bilag for at have betalt korrekt skat, forlader Preben Bang Henriksen Venstre, lød det ifølge TV2/Nord

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq