Havfrue i Kolding halshugget

Den lille havfrue i Kolding har mistet hovedet. Kunstneren bag udlover en flaske Gammel Dansk og frit lejde.

Den lille havfrue i Kolding har mistet hovedet. Kunstneren, Erik Valter, udlover en en Gammel Dansk og frit lejde som dusør til personen, der kan give oplysninger i sagen.

Det skriver Newsbreak.dk

En lille havfrue har siden sidste uge siddet i Slotssøen ved Koldinghus, hun er stillet op i forbindelse med Kulturnatten i Kolding, som såkaldt pop-up-kunst.

Den lille søhavfrue er lavet af kunstneren Erik Valter, hun er ikke klassisk smuk, men overvægtig, og blandt Koldings borgere har der allerede været debat om hun var smuk eller ej.

Kunstner Erik Valter har været glad for debatten. Men han er ked af, at havfruen har mistet hovedet, siger han til P4 Trekanten.

– Jeg er ærgerlig over at det skulle ske nu. Muligheden for at en havfrue ville miste hovedet er jo stor, men jeg er træt af at det sker allerede nu, siger han.

Han forsikrer, at det ikke er en del af kunstværket, at hun skulle miste hovedet.

Tværtimod vil han gerne have hjælp til at finde det, så det kan blive sat på igen. Det ærgrer ham nemlig, at det ikke er der, når han skal holde en tegnekonkurrence med børn, der skal tegne havfruen.

Gammel Dansk
Ifølge TV Syd udlover Erik Valter derfor en dusør. Finder du hovedet, kvitterer han med en flaske Gammel Dansk. Der er desuden frit lejde, hvis du nu tilfældigvis har et havfruehoved liggende der hjemme.

Havfruen er lavet i anledning af Kulturnatten i Kolding, som finder sted på fredag, og skulpturen er betalt af Valter selv, mens kommunen har betalt 5000 kroner til Slots- og Kulturstyrelsen for at få lov at sætte den op i slotssøen.

Havfruen sidder nu på sin sten med hale og overkrop, men der stikker altså kun en pind op, der hvor hovedet skulle sidde.

Det er ikke første gang, at havfruer i Danmark får skåret hovedet af. Den Lille Havfrue på Langelinie i København har ad flere omgange været udsat for samme hændelse.