Byge af skud fra automatvåben er hørt nær københavnsk skole

Københavns Politi har fået flere anmeldelser om skud, der muligvis stammer fra et eller flere automatvåben, i nærheden af en skole i Nordvestkvarteret.

– Vi har fundet flere afskudte patronhylstre på stedet, men ingen forurettede eller gerningspersoner, siger vagtchef Thomas Tarpgaard natten til tirsdag.

Cirka et kvarter efter midnat modtog politiet fem henvendelser fra personer i området omkring Tagensbo Skole, som alle havde hørt flere skud blive affyret.

Skuddene faldt med en maskinpistollignende hastighed, lød det fra de bekymrede borgere.

– Vi har efterforskere, teknikere og hunde derude i øjeblikket for at sikre spor. Indtil videre er der fundet fem-seks patronhylstre. Om der er tale om skarpe eller løse skud, skal våbenteknikere fastslå, fortæller vagtchefen.

Men tilsyneladende er der skudt med skarpt.

Efterforskningsleder Jørgen Lyster oplyser tirsdag morgen, at der er fundet et par anslagsmærker fra kugler på facaden af skolebygningen.

– Hvis mærkerne er nye, så hænger det meget godt sammen med, at der er skudt med skarpt, siger han.

Vidner har fortalt til politiet, at to hvide biler er set køre fra stedet.

– Bilmærkerne er der forskellige bud på. Ford Fiesta er blevet nævnt, så det er nok køretøjer i den størrelse. Men bortset fra det er det sparsomt, hvad vi har af oplysninger om hændelsen, siger Thomas Tarpgaard.

/ritzau/