Olieforurening i Rødby Havn

Lidt over 08:30 blev Lolland Falster Brandvæsen og Miljøvagten tilkaldt til industrihavnen i Rødby Havn, hvor der var observeret oliefilm på vandoverfladen.

Herefter blev der tilkaldt miljøvogn, der skulle medbringe båd og flydespærring.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

På grund af pålandsvind var olien presset ind i bunden af havnen, men man afspærrede for en sikkerheds skyld havneindløbet med en flydespærring, da vinden pludselig kan vende.

Det var vanskeligt arbejde at udlægge flydespærringen, da der er meget kraftig blæst.

Miljøvagten kunne med sikkerhed sige, der var tale om dieselolie, men kunne ikke sige noget om, hvor det kunne stamme fra.

Der er et tankanlæg ved havneindløbet, hvor skibe kan tanke diesel – der er også den mulighed, det kan stamme fra et skib, hvor der er en læk – muligheder man vil undersøge senere. Man har ingen sikre bud på, hvor meget olie, der er spildt i havnen.

Oliefilmen blev presset helt op mod kajen inderst i havnen, og man forsøgte på flere måder at kaste granulat, der består af knuste æggebakker, på olien for at få den absorberet, for derefter at kunne opsamle granulat med olie. Det viste sig at være en meget vanskelig opgave, da det ikke så ud til, olien ville lade sig absorberer, og derfor forventer indsatslederen ikke, der kan gøres mere i dag.