Færdselsaktion: Politiet rev plader af på stribe

Eftermiddagstrafikken onsdag bød på lidt kø, udløst af en razzia mod bilister uden forsikring, manglende vægtafgift, uden kørekort – eller som kørte på stjålne plader. Overraskende nok blev 15 køretøjer snuppet.

Et nyt våben i kampen mod ulovlig kørsel blev afprøvet med stor succes på Hillerød Motortrafikvejen, onsdag eftermiddag.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det er de velkendte nummerpladescannere, som på politisprog hedder ANPG’ere – Automatisk Nummer Plade Genkendelse.

Scanneren kontrollerer bilerne i real-time og på et sekund ved operatøren i bilen hvad der evt. er galt – fx manglende kørekort, manglende forsikring, vægtafgift eller syn.

Gevinsten ved dagens aktion var ikke mindre end 15 køretøjer, 11 kørte med afmeldte nummerplader og fik dem rykket af på stedet mens fire blev taget for at køre uden kørekort.

De mange biler var en blanding af både gamle biler som dyre biler, firmabiler og luksusbiler.

Lidt overrasket blev betjentene dog, da de stoppede en Audi som havde kørt rundt i over et år uden forsikring. En BMW 525 rummede også en overraskelse til betjentene, idet føreren, en nobel forretningsmand, var frakendt kørekortet men altså alligevel kørte rundt i sin bil.

– Det er høj som lav der ikke har tingene i orden, der er ikke nogen typisk synder kan vi konstatere i dag, sagde Politiassistent Jørgen Rath bla. til localeyes.dk

– Dette viser klart at vi har succes med denne type aktioner – så det er ikke sidste gang, lød det afsluttende fra politiassistenten.