Affaldsdepot i flammer: Brandfolk måtte kæmpe i 12 timer

Det tog mere end 12 timer før end brandfolkene fik bugt med flammerne i et stort affaldsdepot i Svinninge på Sjælland.

Midt- og Vestsjællands Politi fik lørdag klokken 17:44 en melding via 112 om, at der var udbrudt brand i et større affaldsoplag på en privat virksomhed på Hagesholmvej i Svinninge ved Holbæk.

Ilden havde fået godt fat i noget affaldstræ, og flammerne havde spredt sig over et stort område, og det har holdt godt 40 brandfolk beskæftiget hele aftenen og natten.

Den store spredning på branden gjorde, at brandfolkene måtte være kreative. De fik både fat i gravemaskiner og fik lånt to gyllespredere til sprøjte det store område med vand.

– Det er et stort område, så det gælder om, at få gravet ud i det og sprøjtet vand over det hele. Jeg har kun lige været hjemme og sove et par timer i nat, indsatsleder Kirsten Dandanell fra Vestsjællands Brandvæsen til TV ØST.

Efter klokken 07 søndag morgen var branden kommet så meget under kontrol, at brandvæsenet kunne pakke sammen og overlade det sidste slukningsarbejde til personalet på lossepladsen.

Politiet oplyser, at man tidligere har set lignende brande, som har selvantændt, og der er derfor ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der skulle være tale om en påsat brand.