Politiaktion på Christiania: 17 blev anholdt

Omkring 30 boder er blevet revet ned, og omkring 17 personer er anholdt, det oplyste politiet på et pressemøde fredag eftermiddag

Politiet slog til fredag i en storstilet aktion på Christiania, og det sker for at sikre et fredeligt og trygt miljø i fristaden, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Like localeyes.dk på Facebook

– Flere end 300 fængslinger, næsten 300 beslaglæggelser af knive og skydevåben, domme på mere end 200 års fængsel, konfiskation af mere end 5 ton hash og 30 mio. kr. i kontanter er bare nogle af de resultater, som Københavns Politi har opnået i Pusherstreet, lyder det i pressemeddelelsen.

– Hvis vi for alvor skal kunne bygge videre på de resultater, der er skabt i de sidste 3 år, så er det nu vigtigt, at alle gode kræfter går sammen om at gøre Christiania til et sted, hvor alle kan færdes uden at blive mødt med trusler og vold, og hvor politiet kan arbejde på samme vilkår som i resten af København, siger politidirektør Thorkild Fogde.

– Vi skal ikke acceptere, at der er et område midt i København, hvor det er kriminelle, som bestemmer hvem, der har ret til at komme og gå, lyder det videre fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Københavns Politi arbejder netop nu på at danne sig et samlet overblik over udbyttet af dagens aktion. Det vil blive sendt ud, så snart det foreligger, afslutter pressemeddelelsen.