Nabo slog alarm om gårdbrand

En ældre landejendom på Dønnevældevej er under renovering, og mandag eftermiddag led den ældre del af landejendommen omfattende skade ved en brand.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det var en vaks beboer ude på Dønnevældevej, som havde bemærket røg nede bag træerne som skjuler ejendommen, og pludselig havde han bemærket en del høje knald nede fra gården. Den årvågne beboer fik mistanke om brand, og nåede kun et stykke ud på en mark, før han tydeligt kunne se at tagetagen på landejendommen stod i flammer.

– Jeg fik ringet 1-1-2 med det samme, og løb herned for at se om der var nogen mennesker, men heldigvis var der ikke et øje på stedet, fortalte den gode beboer til Local Eyes på stedet, og beskrev videre hans oplevelse af branden:

– Det var ikke sådan en kæmpe brand med store flammer, det var sådan en lille brand hvor det brændte stille og roligt med små flammer, så jeg tror den har været i gang længe.


KLIK og se mere tv fra branden.

En effektiv brandmur har bevisligt reddet hele den nyrenoverede del af ejendommen fra ødelæggelse, hele taget på den gamle bygningsdel er ødelagt og styrtet sammen, mens der ikke er ikke knækket så meget som en tagplade på den renoverede bygning.

Til gengæld er et stort stykke af taget styrtet sammen, og bla. et solfangeranlæg er gået til ved branden. der var angiveligt ikke tale om et solfangeranlæg til elektricitet, men derimod til opvarmning af vand.

Indsatsleder fra Gribskov Kommune, samt brandsprøjte og tankvogn fra Falck i Helsinge arbejdede på brandstedet i knap halvanden time, før brandslangerne kunne rulles sammen igen.

Hverken mennesker eller dyr kom noget til ved branden, som blev fulgt med stor interesse af en lille flok køer ude på en mark.

Brandårsagen er ukendt, men politiets brandteknikere skal nu undersøge stedet og udfinde en brandårsag.