Gasflaske i eksplosion – brand startet af ukrudtsbrænder

Lørdag formiddag brændte en carport ned til grunde i en brand startet med en ukrudtsbrænder. En gasflaske eksploderede og sendte fragmenter flere meter op i luften.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Inden brandvæsnet nåede frem, eksploderede en gasflaske i carporten og ifølge vidner fløj stumper af carport og gasflaske adskillige meter op i luften.

Brandkøretøjerne var fremme på ganske få minutter, da adressen ligger tæt på Falcks brandstation på Frederiksborgvej i Helsinge.

Ved ankomst til brandstedet var en carport fuldstændig overtændt med meterhøje flammer, og en personbil som stod i carporten var også antændt, idet der var ild inde i førerkabinen.

Brandfolkene angreb flammerne med flere højttryksslanger, og sikrede som det første den store villa mod at bryde i brand.

Brandvæsnet fik hurtigt slået flammerne ned med to højtryksslanger, og lykkeligvis slap villaen med en række svedne sternbrædder i tagudhænget.

Carporten udbrændte derimod fuldstændig, og den parkerede Toyota personbil led massive skader som med stor sikkerhed har totalskadet den kun syv år gamle bil.

Ilden er ifølge Nordsjællands Politi opstået som følge af brug af en ukrudtsbrænder, og der er derved tale om et rigtig ærgerligt uheld under noget have arbejde.

Præcist hvornår ukrudtsbrænderen er blevet benyttet er pt. ukendt, men ilden er næppe blevet opdaget med det samme udfra omfanget af skaderne at dømme – og ikke mindst det faktum at man ikke nåede at flytte bilen inden ilden blev for voldsom.

Ingen personer kom noget til ved branden.