Politiet afgiver varselsskud efter stenkast

Politiet har efter stenkast fra en stor gruppe mennesker afgivet varselsskud ved Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Der er en patrulje, der har været nødt til at afgive varselsskud, fordi de følte sig truet på livet, siger central efterforskningsleder Henrik Vedel fra Københavns Politi til Ritzau.

– Det hænger sammen med, at man forsøgte at rette henvendelse til nogle personer i en bil. Pludselig kommer der en flok på 30-40 meget voldelige mennesker og kaster sten mod patruljen, siger efterforskningslederen.

Han fortæller, at tre eller fire personer er blevet anholdt, og at situationen er under kontrol.


Politiet på gerningsstedet.

– Politiet skyder, og det får dem til at trække sig tilbage igen. Nu er der ro på, og vi har fået anholdt nogle af dem, der var mest aktive i trusselssagen, siger Henrik Vedel.

Han ønsker ikke at oplyse, hvorfor betjentene til at starte med forsøgte at komme i kontakt med personerne i bilen. Hvem de anholdte er, vil han heller ikke sige.

– Der ransages nu efter en gruppe unge på Dortheavej, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge Henrik Vedel fandt hændelsen sted på hjørnet mellem Dortheavej og Peter Ipsens Allé.

Ikke så langt derfra ligger både Ungdomshuset og Det Islamisk Trossamfund i Danmark.

Den centrale efterforskningsleder oplyser, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) formentlig skal undersøge politiets arbejde, efter at betjente har afgivet skud.

/ritzau/