På trods af fejl: Charlie bliver aflivet i dag


I dag bliver Charlie, en lille og ellers munter Fransk Bulldog aflives. Årsagen lyder på en fejl fra politiets side.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Politiet har op til flere gange undskyldt fejlen, men der er stadig ikke set skyggen af rettelser.

LÆS OGSÅ: Demonstration mod Hundelov

Den 25. april 2014 traf Københavns Vestegns Politi, en afgørelse om aflivning af hunden Charlie. Charlie havde bidt en stor hund af ukendt race i øreflippen. Efterfølgende modtog ejeren beskeden at deres Franske Bulldog ifølge § 6, stk. 2, nr. 4 skulle aflives, skriver sitet musklehunde.dk

LÆS OGSÅ: Politimand straffes i sagen om hunden Thor

Det menes fra Rigspolitiets side, at der er tale om en fejl fra en ny medarbejder.
Rigspolitiet beklager:

LÆS OGSÅ: Linse Kessler på gaden i protest mod hundelov

Rigspolitiet finder det beklageligt, at der i politikredsens afgørelse af 25. april 2014 blev anført en forkert bestemmelse, og skal ligesom politikredsen beklage den forvirring, dette måtte have medført, skrev Rigspolitiet til Charlie’s ejer iflg. Muskelhunde.dk

LÆS OGSÅ: Mikkel Kessler har fået sin hund aflivet

Ifølge hundeloven har politiet magten til at beslutte hvilke hunde der skal have lov til at leve, og hvilke der må lade livet for loven. 

LÆS OGSÅ: Ung kvinde med muskelhund overfaldet i Vollsmose

Politiet har iflg muskelhunden.dk oplyst til Rigspolitiet, at det ikke på noget tidspunkt var politikredsens opfattelse, at Charlie var en farlig hund som kunne aflives.
Alligevel står Charlie fortsat til aflivning i dag onsdag.

Charlie blev sendt af sted til et hunde pensionat mens sagen stod på og der ventede en afgørelse.

Efter at have siddet et ukendt sted, langt fra ejeren og de trygge omgivelser i hele 10 uger, skal Charlie nu aflives.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

På muskelhunden.dk skrev Charlies ejer et rørende afskedsbrev:

Ja, så er det i morgen min lille Charlieboy skal aflives.. Vi (mig og Fair Dog) tabte slaget mod hhv. Politiet og Rigspolitiet efter Charlie havde bidt en stor hund i øret, fordi min snor knækkede.. Charlie har været opbevaret (ja for han er jo bare en genstand i hundelovens kyniske øjne) på et ukendt pensionat i nu 10 uger mens sagen har kørt.. Jeg er blevet fysisk og psykisk nedbrudt, stykke efter stykke, dag efter dag, i 10 uger.. For slet ikke at turde tænke på, hvor skadet Charlie er, også fysisk og psykisk..

Charlie når kun at blive 3 år, 3 mdr og 11 dage gammel.. Selvom min sjæl græder ved jeg, at han har haft det bedste liv han kunne få.. Cyklet lange ture med kæmpe hundesmil og tungen ude, badet i havet og hentet store pinde, hilst på mange dejlige hunde og deres ejere (for de findes også), givet folk et skævt smil på når han kom gående med sit skægge udtryk, som kun en fransk bulldog kan have.. han vil blive savnet og evigt elsket af mig, min familie og vennekreds.. 

Jeg har lært, at vi kun er små pissemyre i en kæmpe myretue, hvor vi ikke har noget at skulle have sagt.. jeg har lært, at selvom man kæmper og kæmper, så er det ikke nok.. jeg har lært, at det ikke kan betale sig at være ærlig mod skadelidtes ejer eller politiet.. jeg har lært, at hvis der nogensinde skulle være en næste gang, så løber jeg.

I morgen siger jeg farvel til min stjerne og sender ham et bedre sted hen.