Politimand straffes i sagen om hunden Thor


Politiassistent Lars Bo Lomholts kamp for at undgå at blive straffet for sine ulovligheder i forbindelse med hunden Thor er fredag faldet til jorden i Østre Landsret.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Retten har afvist hans krav om at få strafbortfald, selv han begik embedsmisbrug og dokumentfalsk i januar sidste år.
LÆS OGSÅ: Dødsdømt hund fjernet af falsk politimand
Her gik han i aktion for på egen hånd at forhindre, at rigspolitiets beslutning om at aflive hunden blev virkeliggjort.
LÆS OGSÅ: Demonstration mod Hundelov
Østre Landsret har fredag idømt den 42-årige Lomholt fængsel i 60 dage, men straffen er gjort betinget.
LÆS OGSÅ: Politiet anholder muskelhund
Politiassistenten lavede et ulovligt opslag i politiets registre, iførte sig en kollegas uniform, tog en patruljevogn og slog gps’en fra, da han satte kursen mod et dyreinternat i Gørløse.

Her underskrev han sig med falsk navn, da han forlangte at få Thor udleveret.

– Jeg har ikke gjort det for at skade nogen eller for at tjene penge, sagde politiassistenten, da han fik det sidste ord, inden de seks dommere gik ud for at votere.

– Jeg gjorde det for Thors skyld, og han var løftestang for at få hundeloven ændret, sagde han.

For kort tid siden har regeringen netop fremsat et lovforslag, som ændrer loven, når det gælder skambid. Fremover bliver det sværere at få hunde aflivet med henvisning til skambid.

Over 30 tilhørere havde fundet vej til landsretten, som i dagens anledning havde forsynet porten med et nyt skilt: Hunde ingen adgang.

Hans forsvarer fortalte, at Thors skæbne har udløst 142.000 protestunderskrifter, og at nogle mener, at Lomholt bør have en præmie.

– Vi kan næsten ikke komme tættere på nødret. Han griber ind, fordi en uskyldig hund står til aflivning, sagde advokat Karoline Døssing Normann i sin lange forsvarstale.

En helt anden tone lød fra anklagemyndigheden, der krævede ubetinget fængsel for selvtægten.

– Jeg anser det for at være en meget, meget alvorlig sag. En politimand planlægger fuldt bevidst et stillingsmisbrug og gør det også i selvtægtsøjemed og vildleder også almindelige borgere, sagde senioranklager Line Scharf.

– Hvis ikke politiet vil følge loven, hvilken samfund har vi så, spurgte hun.

Lomholt er blevet afskediget fra sin deltidsstilling i Nordsjællands Politi. Han planlægger nu at starte en hundepension på Midtsjælland med sin kæreste.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq