Bomberyddere fjernede krysantemumbomber på strand

En strandgæst så to krysantemumbomber ligge i vandet ved Hals i Nordjylland og slog lørdag formiddag alarm til politiet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Stranden er nu afspærret, og Nordjyllands Politi har tilkaldt hærens ammunitionsryddere, EOD, til Øster Fjordsti ved Hals lige nord for Limfjorden ud mod Kattegat.

LÆS OGSÅ: Mulig krysantemumbombe fundet i Randers: EOD på stedet
LÆS OGSÅ: Dræbt i haven: Familien så til inde fra huset
– Patruljen har taget billeder, og de er ikke i tvivl om, at det er to krysantemumbomber, som nu ligger i strandkanten, siger vagtchef Henrik Beck til Ritzau.

Nytårsnat var to krysantemumbomber årsag til, at tre mænd mistede livet og to mænd blev hårdt kvæstet nær Hobro, som hører under Nordjyllands Politi.

De to krysantemumbomber ved Hals har været våde, og det kan gøre dem endnu mere ustabile.

– Vi har spærret af, trukket os væk og tilkaldt hærens ammunitionsryddere til at tage sig af det, fortæller vagtchefen.

Politiet i Midt- og Vestjylland er lørdag kaldt ud til en indleveret krysantemumbombe på en genbrugsstation på Mørupvej i Herning. Hærens ammunitionsryddere er også tilkaldt.

– Vi havde også en bus fredag aften, som formentlig er blevet ramt af en krysantemumbombe i Ikast ved Øster skole, siger vagtchef Ole Vagnhøj til Ritzau.

En ukendt person efterlod 12 krysantemumbomber og kraftige kanonslag ved en genbrugsstation i Odsherred på Vestsjælland torsdag.

Rigspolitiet udsendte en pressemeddelelse fredag, hvor man advarede mod de fritliggende bomber. De skal i stedet afleveres til politiet.

– Det er kujonagtigt og livsfarligt, hvis man blot smider det i naturen, hvor børn kan finde det ved et tilfælde. I mange tilfælde blive det endnu mere ustabilt, når det bliver vådt, sagde politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

I årevis har myndigheder og fagfolk advaret folk mod at affyre de særlige bomber. Det er livsfarligt i ukyndiges hænder. For eksempel brænder lunten ekstremt hurtigt.

Lovligt fyrværkeri kan afleveres på genbrugsstation til personalet som farligt affald, mens ulovligt fyrværkeri skal afleveres til politiet.

/ritzau/