Politi-sms til 825 personer: Du har købt hash!


Mindst 825 personer har onsdag fået røde ører og en sms fra Midt- og Vestsjællands Politi, som har afsløret dem i at have bestilt hash via mobilen hos de såkaldt brune bude.

LÆS OGSÅ: Kokainkunder vil snart få besøg af politiet

Samtidig har betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi anholdt syv mænd i alderen 19 til 44 år i Roskilde. De er alle sigtet for at have solgt hash i mindre mængder, men et meget stort antal gange, så den samlede mængde kommer op på omkring 25 kilo.

LÆS OGSÅ: 1185 hashkunder får sms fra politiet

Ifølge politiet har de mange hashkøbere været i kontakt med pusherne, der har taget imod kundernes bestillinger via sms’er eller opkald til et bestemt mobiltelefonnummer.

LÆS OGSÅ: Færdselslov: NUL Hash i blodet koster kassen og rammer de svage

De syv anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Like localeyes.dk på Facebook

– I sms’en står der, at vi har aflyttet deres telefoner, og erfaringsmæssigt ved vi, at nogle så vil tage kontakt til os, mens andre ikke vil, siger politiinspektør Svend Foldager til DR Nyheder.

I løbet af nogle dage vil sms-modtagerne også få et brev ind ad døren, oplyser han:

– Der står, at de har 10 dage til at kontakte politiet. Ellers vil sagen gå videre. Og så vil der blive foretaget en vurdering i de enkelte sager, om de skal have en bøde, eller om sagen skal for retten.

De anholdte har angiveligt relation til bandemiljøet i Roskilde og har ifølge DR Nyheders oplysninger haft kontakt til rockergrupperingen Bandidos.

Politiets aktion foregår som led i et samarbejde med Roskilde Kommune, hvor politi og kommune sammen prøver at komme hashhandel og hashforbrug hos unge til livs.

Også Nordsjællands Politi har tidligere sendt sms’er ud til personer, som har købt hash via de såkaldt brune bude.

Københavns Politi har tidligere slået kløerne i flere hundrede personer, der har bestilt kokain med mobilen hos såkaldt hvide bude.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq