100 familier i tragedie: Nybygget hus styrter sammen

Nordkoreas statsmedier rapporterer søndag om en “ubeskrivelig” ulykke under et byggeri af et lejlighedskompleks i hovedstaden Pyongyang.

Like localeyes.dk på Facebook

Ifølge myndighederne i Sydkorea er en 23-etagers bygning kollapset, og der boede allerede omkring 100 familier i komplekset, selvom det endnu ikke var færdigbygget.

Tv-klippet viser en propaganda video fra det nordkoreanske styre, hvor de fremviser planer om at bygge moderne bygninger.

Det er yderst sjældent, at Nordkorea offentliggør negative nyheder, og historien fra nyhedsbureauet KCNA indeholder også ligeså sjældne undskyldninger fra højtstående personer i Korea-diktaturet.

Ifølge KCNA fandt ulykken sted sidste tirsdag og var et resultat af “uansvarlig” overvågning af byggepladsen. En redningsindsats har været sat i værk for at finde eventuelle overlevende i ruinerne, lyder det.

Der nævnes intet konkret dødstal, men beboerne i Pyongyang er “meget chokerede”, skriver nyhedsbureauet. Flere topfolk i Nordkorea har undskyldt tragedien – heriblandt ministeren for folkets sikkerhed, Choe Pu-il.

En sydkoreansk embedsmænd siger, at myndighederne i Seoul er bekendt med ulykken.

– Det er normalt i Nordkorea, at folk flytter ind i nye lejlighedsbygninger, før byggeriet officielt er færdigt, siger embedsmanden, der ønsker at være anonym.

Embedsmanden siger, at 92 familier angiveligt var flyttet ind i bygningen, da den faldt sammen, og det endelige dødstal vil sandsynligvis være “betydeligt”.

/ritzau/AFP

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq