Tre unge betalte med falske penge


Arkivfoto


Tre unge fra Slagelse Kommune bliver sigtet efter straffelovens bestemmelser om falske penge, efter at de fredag aften forsøgte at betale med falske 1000-kronesedler på Døllefjelde-Musse markedet på Lolland.

Like localeyes.dk på Facebook

Der er tale om to 19-årige og en 20-årig fra Slagelse og Korsør.

– De bliver sigtet efter paragrafferne om pengefalsk, og det er jo en alvorlig sag med en straframme i værste fald på op til 12 år, siger vagtchef John Andersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Omkring klokken 20.20 fredag aften købte en ung mand i en bod på markedet varer for 100 kroner og betalte med en 1000-kroneseddel, som folk i boden først bagefter opdagede var falsk.

Men det skærpede opmærksomheden blandt stadeholderne på markedet, så da samme fremgangsmåde blev brugt igen ved 22-tiden, blev tre unge mænd pågrebet. På den ene fandt politiet endnu en falsk 1000-kroneseddel.

Lørdag ransagede politiet mændenes adresser for at se, om de lå inde med flere falske penge eller udstyr til at fremstille dem. Der blev imidlertid ikke fundet flere end de tre falske 1000-kronesedler fra markedet.

– Da vi ikke fandt flere end de tre sedler, vil mændene ikke blive fremstillet i grundlovsforhør, men vi fandt noget it-udstyr, som vi nu vil undersøge for at se, om det har noget med sagen at gøre, og om det er sket i større omgang, siger vagtchefen.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq