Helt normalt med sorte penge på Aller


Arkivfoto


Den tidligere sekretær gennem 40 år på Se og Hør Anne-Mette Thyme, der har holdt styr på hele fem chefredaktører, herunder både Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, bryder nu tavsheden, skriver metroxpress.

Hun fortæller, at kun en chefredaktør kan udbetale 10.000 kroner om måneden til en kilde. Dermed placerer hun aben hos Henrik Qvortrup, Kim Henningsen samt Allers nuværende udgiverdirektør, Per Ingdal, der i syv måneder vikarierede som chefredaktør på Se og Hør i perioden november 2008 til juni 2009.

De var alle chefredaktører, mens der angiveligt blev udbetalt sorte penge fast for ulovlige oplysninger for kendte danskeres kontokort.

– En sådan udbetaling kan kun godkendes af en chefredaktør, siger Anne-Mette Thyme, der gik på pension i 2010, til metroxpress.

Hun har aldrig selv hørt om den “hemmelige kilde” og troede, det var løgn, da hun hørte om sagen.

Torsdag var hun i Tivoli med en lang række andre nuværende og tidligere sekretærer i ugebladskoncernen Aller.

– Her var der flere, der fortalte, at sorte penge udbetalt med kvitteringer, som folk havde med på job, var noget, man kendte på flere af bladene, siger Anne-Mette Thyme.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udgiverdirektør Per Ingdal om de sorte penge og hans eget ansvar. Henrik Qvortrup og Kim Henningsen har heller ikke villet udtale sig.

I en pressemeddelelse tager bestyrelsesformand for Aller, Bettina Aller, stærkt afstand fra brug af ulovlig overvågning af kendte danskere.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq