Forfatter tør ikke skrive bog om Pusher Street


Arkivfoto


En af landets mest hædrede dokumentarforfattere, Peter Øvig Knudsen, har ifølge Jyllands-Posten opgivet at skrive en bog om Pusher Streets historie efter råd fra politiet og af frygt for repressalier fra den organiserede kriminalitet.

LÆS OGSÅ: Gadekampe på Christiania

Efter sine Hippie-bøger gik Peter Øvig Knudsen i gang med at researche på en bog, der skulle fortælle historien om Christianias hashgade, som opstod i hippiebevægelsens velmagtsdage i 1970’erne og siden er blevet centrum for en årlig milliardhandel med hash, som ifølge politiet styres af rockergruppen Hells Angels.

LÆS OGSÅ: Politiet måtte anvende tåregas på Christiania

– Jeg måtte se i øjnene, at der er et kæmpemæssigt felt med stor samfundsmæssig betydning, som jeg overhovedet ikke tør skrive om.

LÆS OGSÅ: Christiania: Kvinde tæt på at få brosten i hovedet

– Det er selvcensur baseret på gode råd fra politifolk, som jeg på ingen måde kunne sidde overhørig. Og derfor er projektet opgivet fuldstændigt, siger forfatteren til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Husker du: Betjente i kørestol overrasker hashpushere

Flere politifolk rådede ham til at droppe projektet, fordi han risikerede at sætte sin families sikkerhed på spil, hvis han ville skrive den store dybdeborende fortælling om Pusher Street.

LÆS OGSÅ: Eks-rocker: Jeg blev truet til at overfalde politiet på Christiania

En af de politifolk, som Øvig har rådspurgt, er Steffen Steffensen, leder af Task Force Pusher Street ved Københavns Politi. Han bekræfter over for Jyllands-Posten Øvigs udlægning.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Det er korrekt, at jeg har sagt, at det er en dårlig idé, og det synes jeg fortsat, siger han til avisen.

– Peter Øvig Knudsen sagde, at han ville skrive en seriøs bog og gå i dybden med det miljø, der er derude, og det er meget råt og præget af vold og trusler. Jeg rådede ham til at lade være af hensyn til hans børns og hans egen sikkerhed, siger Steffen Steffensen.

At miljøet er så råt, kommer bag på forfatteren.

Det chokerer mig selvfølgelig, at det forholder sig sådan, for jeg havde ikke forestillet mig, at der var noget i vort fredelige demokrati, man ikke kan skrive om, siger han.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq