Rekordstor narkofangst: Sejlbåd var lastet med et ton heroin

Plastsække pakket med heroin, som skønnes at have en gadeværdi på godt halvanden milliard kroner, er blevet beslaglagt på en sejlbåd ud for Østafrika.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– I følge de statistikker som bliver ført af FN, så repræsenterer en fangst på 1.032 kilo heroin ikke bare den største beslaglæggelse fra sejlbåde nogensinde, men den fordobler også den sidste rekord, som var fra 2013, lyder det fra Hakan Demirbuken fra FN’s kontor for Narko og Kriminalitet (UNODC).

Sejlbåden befandt sig cirka 50 kilometer fra kysten ved Kenya og Tanzania, da australske og britiske flådefartøjer påbegyndte en gennemsøgning af båden.

Soldaterne brugte hele nattet til at gennemsøge skibet, og fandt heroinen skjult under en last af cement. Heroinen var pakket i plastsække, som efterfølgende blev bragt ombord et af flødefartøjerne.

– Dette er den sjette beslaglæggelse af heroin siden januar og er uden sammenligning den største vi har lavet. Den udgør et mærkbart slag for narkonetværkene, siger Jeremy Blunden, kommandør i den britiske flåde.

Beslaglæggelsen er en del af en international aktion mod narkosmuglere, pirater og terrorister i lande ved Det Indiske Ocean. Profitten fra narkohandlen går blandt andet til at finansiere terrorbevægelser som al-Qaeda.

Det skønnes, at den beslaglagte heroin ville have haft en værdi på 140 millioner britiske pund på gaden, svarende til omkring 1,6 milliarder kroner, men heroinen vil ikke længere kunne indbringe profit. Den blev kort efter aktionen destrueret.