Voldsomme uroligheder i VM-byen Rio de Janeiro

Indbyggere i en nordlig forstad til Rio de Janeiro brændte mandag aften fem busser af i protest mod en 17-årig drengs dødsfald.

Like localeyes.dk på Facebook

Kort inden busafbrændingerne døde den 17-årige dreng efter en skududveksling mellem kriminelle og politiet, oplyser brasilianske medier.

Dødsfaldet og urolighederne kaster igen et negativt fokus på sikkerheden i landet – kun seks uger før fodbold-VM afvikles i landet. Rio er vært for syv kampe, som også inkluderer selve finalen 13. juli.

Mandagens offer befandt sig en stjålen bil, og et skydevåben blev fundet ved hans side, forklarede militærpoliti efterfølgende.

Episoden skete, efter at politiet forsøgte at slå hårdt ned på handel med stoffer og biltyveri i slumområdet Morro de Chapadao. Efter skyderiet begyndte en gruppe på omkring 20 unge at sætte ild til busserne.

Der var også uroligheder i Rio for en uge siden, da indbyggere bebrejdede politiet for en dansers død i nærheden af turiststranden Copacabana.

Den 25-årige danser Douglas Rafael da Silva Pereira blev angiveligt dræbt, efter han fejlagtigt blev forvekslet med en narkohandler.

Tidligere på mandagen satte unge drenge ild til tre biler i slumkvarteret Alemao efter en 72-årig kvindes død. Det er endnu uvist, hvorfor kvinden døde.

Siden 2008 har myndighederne i Rio sat et projekt i gang, hvor specialenheder i politiet skulle pacificere kriminelle bander i 174 favelaer, som er et udtryk for de mange fattige kvarterer i byen.

Brasilianske myndigheder og det internationale fodboldforbund, Fifa, fastholder, at sikkerheden nok skal være i orden, når VM afvikles.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

150.000 politifolk og 20.000 private sikkerhedsagenter skal holde ro og orden under de store fodboldbegivenheder i Brasilien.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq