Hoteldirektør til medarbejder og turister: Boykot Zoo


Direktør for Hellerup Parkhotel, Ole Andersen opfordrer sine medarbejdere til at boykotte Københavns Zoo efter aflivningen af en giraf og fire løver. Han frygter at det går ud over turistindustrien i København.

LÆS OGSÅ: Tv: Se Marius blive parteret

I en mail til sine medarbejdere skrev direktøren:

– Efter det sidste slagteri af 4 sunde og relativt unge løver i Københavns Zoo, – er mit bæger blevet fuld. Det er i stor grad de Københavnske hoteller der til daglig er med til at fylde Københavns Zoo med kunder. Det er ikke fordi man som Zoo vurderer at det vil være korrekt at slagte et dyr af den ene eller anden grund, – men fordi Københavns zoo med Direktør Steffen Stræde og Bestyrelsen i spidsen, – går ud og gør det til folkeunderholdning og selv henvender sig til medierne så de kan dække den barbariske adfærd,« skriver Ole Andersen i en mail til medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Fire løver aflivet i Københavns Zoo

Hellerup Parkhotel ønsker med sit boykot at lægge afstand til holdninger der er medvirkende til at Danmark som Turisme destination mister troværdighed og høster så meget ” bad will”, skriver Berlingske Business.

LÆS OGSÅ: Aflivning af fire løver i Københavns Zoo vækker stor harme

– Først den unge smukke giraf Marius og nu løverne. Det er total uacceptabel optræden og vi ønsker ikke at støtte den form for virksomhed. Jeg håber alle vil respektere dette boykot,« skriver Ole Andersen til Hellerup Parkhotels medarbejdere.

Ole Andersen mener ikke at ledelsen i Zoo har taklet det rigtigt.

LÆS OGSÅ: Aflivningen af fire løver i Københavns Zoo er tophistorie på CNN

– Over hele verden er Danmark og Københavns Zoo forsidestof, – og i de Amerikanske tv news udsendelser kører historierne med en halv times interval. Dette skader Danmark i et sådan omfang, at ingen kan være tjent med det. Som et af mange medlemmer af Turisme-samarbejdet, og som ejer af en virksomhed, må jeg få lov til at give udtryk for min harme over den slags ledelse. Dette har INTET med dyrene at gøre, – men om en ledelsesform der skader Danmarks omdømme. Derfor har jeg valgt, at mit hotel ikke fremadrettet anbefaler Københavns Zoo til vores gæster, skriver Ole Andersen på sin Facebook.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Han er især ked af den åbenhed som Zoo har lagt for dagen. Han havde helst set at Københavns Zoo ikke ligefrem virkede stolte over, at aflive dyr og oveni købet virker stolte af det.

Jeg mener at det vil være fornuftig ikke at udsende pressemeddelelser om dette og stille op i verdenspressen og fortælle alverden at man er stolt af at gøre som man gør, skriver Ole Andersen på sin Facebook.

Hotel direktøren vi dog igen anbefale Københavns Zoo til sine hotelgæster, hvis der kommer en ny ledelse eller Zoo skifter mediekurs.

Når der en dag kommer en ny ledelse, eller den nuværende skifter medie kurs, – vil vi igen med stolthed henvise og anbefale Københavns Zoo til alle der måtte være interesserede, skriver Ole Andersen på sin Facebook.