Tv: Se ambulance blive gennemhullet med en AK47 og et maskingevær

På optagelserne her ser man en ambulance fra Røde Kors blive gennemhullet med en AK47, en Dragunov snigskytteriffel og et 14,5 mm maskingevær.

Det ser dramatisk ud, men det foregik i virkeligheden i al fordragelighed. Det var nemlig Røde Kors selv, som havde bedt Forsvaret om at gennemhulle ambulancen.

– Vi har bedt hæren om at skyde nogle huller i den, for at vise hvad det er for en virkelighed, der er for det sundhedspersonlige, som vi har rundt omkring i krige og konflikter i verden, siger kommunikationschef i Røde Kors, Klaus Nørskov

Normalt er det ikke tilladt for soldater i Forsvaret at skyde på køretøjer, da der er stor risiko for at projektilerne richoterer, men to specialister fra hæren gik med til at gøre en undtagelse.

– Vi oplever, at det der egentlig burde være beskyttelsesmærket, altså det røde kors eller den røde halvmåne, det snarere er blevet et sigtemærke for nogen af de kombattanter, som er rundt omkring i de her konflikter, fortsætter Klaus Nørskov.

Han fortæller, at alene i konflikten i Syrien er 34 mennesker fra Røde Kors og Røde Halvmåne blevet dræbt. Klaus håber, at den gennemhullede ambulance, kan være med til at skabe opmærksomhed på problemet.

Ambulancen, som blev udsat for den hårdhændede behandling var en pensioneret Falck-ambulance, som i 15 år har været brugt til undervisning af reddere.

Alle våbentyperne skød direkte gennem ambulancen.

Videoen er produceret af Hærens Operative Kommando