Fredag var P-dag og Tuborgs hestevogne var lastet med kyllinger og gratis bajere, som her på tv-klippet indtager Vesterbro i København.
En af bryggerhestene har fuldstændig misforstået betydningen af P’et i P-dag og lader vandet i enorme mængder på stenbroen foran Hovedbanen.
Det ødelagde dog lang fra stemningen på Jernbanecafeen, som blev forvandlet til et gult inferno af dansende og hoppende kyllinger.
P-dag har rødder langt tilbage i tiden, endda længe før påskebryggen blev brygget første gang i 1906.
Før den tid kendte man kun til Martsøllet, der var en tysk, mørk øltype brygget i slutningen af brygsæsonen, og som kom ud i foråret. Øllet skulle kunne holde sig længe, for før kølemaskinernes tid kunne man ikke brygge i sommermånederne.
På den tid havde nogle initiativrige værtshusejere en tradition med at importere Salvatorøl fra Sydtyskland og afholde nogle festlige dage.
De lokale aviser bragte reportager om disse øl-festdage, og hermed kom traditionen i marts.
Selve navnet P-dag stammer sandsynligvis fra kollegier og barer på uddannelsesinstitutioner, og fra 1970’erne er P-dagen blevet markeret tydeligt, især i studiemiljøerne.