Demonstration mod politibrutalitet


Op mod 1000 deltog lørdag eftermiddag i en demonstration mod politibrutalitet i Danmark. Demonstranterne mødtes på Vesterbro Torv, hvor der blev holdt taler.

KLIK og se video fra demonstrationen på Vesterbro Nyt.

Derefter gik demonstranterne gennem Vesterbro og ind på Christiansborg Slotsplads, hvor de råbte slagord som, Politi kontrol skaber mere vold.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

En mand var så vred på politiet, at han råbte ”sandheder” efter betjentene med en megafon. Men ellers foregik demonstrationen gennem Vesterbro uden ballade.

Demonstrationen er en del af en international dag mod politibrutalitet. I flere andre lande bliver der afholdt lignende demonstrationer.

Demonstrationen er arrangeret af Facebook-gruppen, politikritik.

Arrangørerne skriver om demonstrationen:

Baggrund for demonstrationen:

I en tid hvor sociale protester og politiske modsætninger bliver stadig mere tydelige og synlige i samfundet, får politiet stadig flere beføjelser og mere magt. Lømmelpakke, præventive anholdelser, nye våben bliver løbende givet til politiet på trods af at befolkningens frygt for vold og kriminalitet er den laveste nogensinde.

Man kan ikke løse politiske, sociale eller økonomiske problemer ved at give politiet nye våben. Derudover viser gentagne eksempler på magtmisbrug og overgreb at Danmarks Politi ikke formår at håndtere deres våben og beføjelser ansvarligt.

Den 15. marts er international dag imod politibrutalitet. Derfor går vi også i Danmark på gaden for at sige fra overfor politivold, korruption og magtmisbrug.

Vi kræver den uafhængige politiklagemyndighed skal være reelt uafhængig. Det vil sige at tidligere betjente samt advokater med et tæt samarbejde med politiet fjernes.

Vi kræver numre på uniformerne så betjente ikke længere kan gemme sig i mængden under større operationer. Alt for mange sager opgives fordi man ikke kan finde betjentene og erfaringer viser at betjente ikke er motiveret til at angive hinanden til retslig behandling.

Vi kræver lømmelpakken fjernet og et stop for de ulovlige masseanholdelser. Lømmelpakken var en politisk hastelov der skulle kriminalisere klimademonstranterne i 2009. Man kan ikke forhindre optøjer ved at give politiet udvidede beføjelser og skærpe straffen for civil ulydighed. Samtlige nuværende regeringspartier var imod loven i 2009. Det er på tide den bliver trukket tilbage.

Forskellen på et demokrati og en politistat, er hvor vidt den udøvende magt er under demokratisk kontrol. Kom på gaden mod korruption og magtmisbrug for et mere åbent og demokratisk samfund.