Politiet vil være bedre til at håndtere fodboldfans


Politiet vil være bedre til at undgå ballade og genskabe tilliden til, at kampe med stor risiko for ballade afvikles i god ro og orden i vores politikreds. Politiet vil gerne undgå de uroligheder som opstod efter kampen mellem BIF og FCK i december sidste år. Der blev 500 fodboldfans anholdt.

LÆS OGSÅ: FCK fans i flok mod Brøndby Stadium

Efter kritik ved første dialogmøde mellem fodboldklubber, fans og politi er Københavns Vestegns Politi klar til, at revurdere den samlede fremadrettede indsats omkring fodboldkampe på Brøndby Stadion.

LÆS OGSÅ: Flere kvæstede efter stort fodbold-slagsmål i Brøndby

Tirsdag den 25. februar havde Københavns Vestegns Politi inviteret til åben dialog med Brøndby IF, FC København, Københavns Politi og fanklubber til dialog om fremtidige fodboldkampe på Brøndby Stadion.

LÆS OGSÅ: 400 personer anholdte efter fodboldkamp

Brøndbys borgere, fodboldklubberne og langt de fleste af tilskuerne ønsker ikke uro og ballade ved fodboldkampe, og Københavns Vestegns Politi ønsker, at få talt ud med alle parter, se fremad og komme videre efter BIF-FCK kampen den 1. december 2013, som endte i uroligheder og frihedsberøvelse af næsten 500 fans.

LÆS OGSÅ: Fodboldfans kan få erstatning

Vi ønsker at blive bedre og genskabe tilliden til, at kampe med stor risiko for ballade afvikles i god ro og orden i vores politikreds. Vores egen evaluering og input på mødet medfører nu, at vi vil revurdere den samlede fremadrettede indsats omkring Brøndby Stadion, siger politiinspektør Michael Kristiansen.

Like localeyes.dk på Facebook

Københavns Vestegns Politi blev bl.a. kritiseret for, at fans fra BIF og FCK ikke blev lukket ud hver for sig fra Stadion efter kampen, hvilket medførte konfrontationer.

Vi er enige i kritikken – det kan gøres bedre, og det planlægger vi fremover anderledes sammen med de øvrige aktører, siger politiinspektøren.

Et andet punkt på dagsordenen var politiets håndtering af en ransagning af et hus, der ligger på samme grund som Brøndby Supports tilholdssted ”Hytten” – en hændelse, som aktuelt undersøges efter klager.

Alle er enige om, at der var en kedelig stemning på stedet. Vi ønsker at løse vores opgaver professionelt og til alles tilfredshed, så uanset årsagen tager vi episoden med i vores videre evaluering, siger Michael Kristiansen.

Mødet afslørede desuden forvirring om Københavns Vestegns Politis brug af dialogbetjente ved Brøndby Stadion.

– Dialog er og bliver politiets foretrukne værktøj – også før, under og efter fodboldkampe. Derfor er dialogbetjente en fast del af vores planlægning, uanset hvem der spiller – udtaler politiinspektør Michael Kristiansen.

Der er endnu ikke sat dato på næste dialogmøde mellem klubber, fans og politi.