Mange anholdte under hashrazzia på Nørrebro

Onsdag formiddag gik et stort antal betjente systematisk i gang med at lede efter hash i Jægersborggade på Nørrebro.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

De personer som optræder i videoen har intet med hashhandel eller rockere at gøre.

 

Aktionen gennemføres som et led i vores indsats mod den åbenlyse hashhandel i politikredsen, hvor handlen i Jægersborggade længe har været til ulempe for de almindelige borgere i området. Vi har været til stede i gaden både synligt og skjult, og dagens aktion er kulminationen på flere måneders koordineret indsats, hvor vi har dokumenteret pushernes handler og forbindelsen til deres bagmænd, siger Lau Thygesen, leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Politiet spærrede gaden af for alt trafik og gik i gang med bla hashhunde. Aktionen er rettet mod hashpushere og deres bagmænd.

– Det skal ikke være attraktivt at være narkotikahandler, og vi forfølger både købere, sælgere og leverandører. Det betyder, borgerne i perioder ikke ser os, men vi er der, og nu var tiden inde til at gøre regnskabet op i Jægersborggade, siger Lau Thygesen.

17 personer blev anholdt under aktionen. Betjentene undersøgte også Hells Angels klubhus på Svanevej.

Aktionen er forløbet helt efter planen. Vi mangler endnu at anholde en række personer, som ikke lige befandt sig på det sted, vi havde regnet med i formiddags. Vi fortsætter aktionen og ransagningerne, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.