Dyrkning af skunk: Idømt et års fængsel samt udvisning


Arkivfoto

Retten i Næstved fandt tirsdag to vietnamesere skyldige i  at have deltaget i at drive et skunkvæksthus i Sorø. De blev dømt for at have fremstillet skunk med et forventet udbytte på ikke mindre end ca. 78 kg hash.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Der er tale om to mænd i 30’erne, som ifølge deres egne forklaringer havde været på adressen i en måneds tid forud for anholdelserne den 15. oktober 2013. Her havde de passet skunkplanterne ved at vande og klippe dem.

De to mænd blev fremstillet i grundlovsforhør den 16. oktober 2013 i retten i Næstved, hvor de erkendte at have passet planterne, men nægtede at de havde kendskab til, at det var skunk og dermed strafbart.

Begge mændene modtog dommen på et års ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i 10 år, og blev begge varetægtsfængslet efter dommen.

”Jeg er tilfreds med dommen. De er i hovedtræk fundet skyldige i at have deltaget i fremstillingen af skunk, ligesom de var tiltalt for. I forhold til selve strafudmålingen, så har retten tillagt det vægt, at de tiltalte havde en underordnet rolle som gartnere samt var i et afhængighedsforhold til nogle overordnede”, udtaler anklagerfuldmægtig Sabrina Eifler.