Mand dømt for vold mod politiet på Christiania


Arkivfoto


Task Force Pusherstreet, Københavns Politi, anholdt 15. januar 2014 en person, der kastede kanonslag og sten efter politiet.

Like localeyes.dk på Facebook

Den anholdte, en 22 årig-mand med tilknytning til vagtværnet i Pusherstreet, blev 3. marts idømt 10 måneders fængsel for i forening med flere gerningsmænd at have deltaget i grov forstyrrelse af den offentlige orden. Hvorunder han, iført maskering, og med trusler om vold gentagende gange kastede sten og kanonslag mod politiet. Disse angreb var til fare for almindelige borgere, der befandt sig omkring stedet, hvilket den dømte ligeledes blev dømt for. I forbindelse med anholdelsen sparkede den dømte endvidere en polititjenestemand i skridtet. Ved den efterfølgende visitation sås den dømte ligeledes at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

– Vi anser det for helt uacceptabelt, at polititjenestemænd skal udsættes for livsfare, når de passer deres arbejde. De kriminelle i og omkring Pusherstreet har heldigvis besindet sig lidt på det seneste, så i øjeblikket foregår vores arbejde noget roligere. Men uanset modstand fortsætter vi indsatsen mod købere, sælgere og leverandører af hashen i Pusherstreet, siger vicepolitiinspektør Torben Granat Svarrer, leder af Task Force Pusherstreet, Københavns Politi.