Hus brændte ned i nat – i bogstavelig forstand

Onsdag aften brændte et træhus i Hornbæk ned til grunden – helt ned til grunden, og flere brandstationer var involveret i slukningen af branden.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Natten til onsdag aften udbrændte et træhus på Ravnsbæksvej i Hornbæk fuldstændig. Mandskab fra Hornbæk Brandstation, Gilleleje Brandstation og Fredensborg Brandstation var involveret i slukningen.

KLIK og se endnu et tv-klip fra branden

Sommerhuset er beboet, og beboeren opdagede røg omkring husets skorsten og slog alarm til 1-1-2 klokken 20.13 om ild i det 74 m2 store træhus.

Flere brandkøretøjer fra Nordsjællands Brandvæsen var fremme kort efter, men ilden havde allerede fået fat i husets stråtag, hvor den hurtigt bredte sig ukontrolleret.

KLIK og se et tredje tv-klip fra branden

Husets ejer, en mand fra Kolding, nåede frem til brandstedet, mens branden fortsat rasede i huset, og ødelæggelserne chokerede ejeren.

– Det er uhyggeligt at se på, jeg kan slet ikke forstå at der er så lidt tilbage, sagde ejeren på brandstedet til localeyes.dk

Slukningen blev besværet af manglende adgang til selve stråtagets underside, og vandforbruget til slukningen af stråtaget blev hurtigt så stort, at der blev tilkaldt assistance i form af tankvogne fra brandstationen i Gilleleje og fra brandstationen i Fredensborg.

Branden var først helt nedkæmpet omkring kl. 23.45, hvor mandskabet endelig kunne rulle slangerne sammen på brandsprøjten og returnere til brandstationen i Hornbæk.

Branden er opstået i området ved brændeovnen, formentlig er det en fejl i husets stålskorsten som har fået sat ild i selve stråtaget og herfra bredte ilden sig hurtigt.

Heldigvis kom ingen personer noget til ved branden, og brandvæsnet fik reddet en del effekter ud af huset inden branden blev for voldsom.