Endnu en giraf risikerer døden i en dansk zoo

Mens aflivningen af den københavnske giraf Marius har skabt røre verden rundt, lever en anden giraf ved navn Marius på lånt tid i en dansk zoo.

LÆS OGSÅ: Tv: Se Marius blive parteret

I Jyllands Park Zoo er der stor sandsynlighed for, at den syv år gamle giraf Marius også må lade livet i forbindelse med det avlsprogram for giraffer, der skal sørge for sunde dyr fremadrettet. Det fortæller dyrepasser i Jyllands Park Zoo, Janni Løjtved Poulsen.

LÆS OGSÅ: Demonstration mod aflivning af Marius

– Vores Marius er en hybrid. Det vil sige en blanding af de forskellige underarter af giraffer. Lige nu har han selskab af en renracet giraf – også en han – ved navn Elmer.

LÆS OGSÅ: Dyrenes Beskyttelse blåstempler giraf-død

– Vi er blevet accepteret i avlssamarbejdet for de renracede giraffer, og hvis vi får en hun, så skal Marius væk herfra, for vi kan ikke have to hanner og en hun til at gå sammen. Så vil der blive kampe, siger hun.

LÆS OGSÅ: Nedtælling for Marius – snart bliver han aflivet

Elmer er en yngre han med gode gener, som for et års tid siden kom til Jyllands Park Zoo, som ligger i Haunstrup vest for Herning, fra København Zoo, hvor man ikke havde plads til dyret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ifølge Janni Løjtved Poulsen er der stor sandsynlighed for, at der snart kommer en hungiraf til, da parken for nylig fik positiv respons efter et besøg fra avlsprogrammet.

Og det vil altså med stor sandsynlighed betyde, at Marius skal aflives.

Aflivningen af den københavnske Marius er gået verden rundt og har blandt andet ført til trusler og opfordringer til boykot af København Zoo.

Men det afskrækker ikke Jyllands Park Zoo.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq