Rekord mange piger vil have politistav


Arkivbilled/video

Hver tredje af de nye politielever, der netop er startet på Politiskolen, er kvinder. Det er det højeste antal nogensinde. 96 nye politielever startede deres karriere i politiet mandag den 21. oktober og af dem var 31 kvinder.

– Jeg kan godt lide den måde, drenge arbejder og tænker på, og jeg kunne godt tænke mig at tilføre faget et ’kvindeligt touch’. Jeg tror, kvinder har en anderledes måde at gå til faget på. Vi tænker os måske om en ekstra gang, holder hovedet koldt og har flere vinkler på tingene, hvor mænd måske mere handler hurtigt, siger en af de nye elever, 26-årige Marie Tarp.

Politiinspektør og leder på Politiskolen, Michael Flemming Rasmussen, er meget tilfreds med kønsfordelingen.

– Vi vil jo gerne have et så bredt sammensat hold som muligt, så vi afspejler det omgivende samfund, og da halvdelen af befolkningen jo er kvinder, er det godt, at vi får nogle flere kvinder ind i faget, som kan være med til at rette op på den kønsmæssige skævhed, vi har nu,” siger han, med henvisning til, at kun godt 10 procent af politistyrken i dag er kvinder. Den lidt mere lige kønsfordeling kan medvirke til at skabe mere dynamik i klasserne, mener politiskolelederen.