Politiet fandt knive og økser i Pusherstreet

Pressemeddelse fra politiet.

Task Force Pusherstreet, Københavns Politi, gennemførte i dag tirsdag 8. oktober kl. 06.30 tre ransagningsaktioner. Aktionerne var rettet mod to mænd, som blev anholdt på deres bopæle i Kastrup og på Østerbro, og mod lokaliteter på Christiania, som de har tilknytning til.
LÆS OGSÅ: Gadekampe på Christiania
De to mænd sigtes for at have leveret 72 kg hash til salgsboderne i Pusherstreet. Ved ransagningerne fandt politiet 4 kg hash, 4 kg skunk, 52 joints, 108 gram hashmix, ca. 50.000 kr. og fem knive gemt i et hemmeligt rum. I og ved salgsboderne blev der desuden beslaglagt fem slagvåben i form af tre økser, en lægtehammer og et massivt jernrør.
  LÆS OGSÅ: Pusherstreet flyder med knive
– Det er ikke første gang, vi ser slagvåben i salgsboderne i Pusherstreet. Vi har tidligere fundet stikvåben og økser, og de er efter vores opfattelse ikke beregnet til at hugge brænde med. Pusherne anvender nemlig træbriketter, når de skal tænde op i olietønderne ved boderne. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig, hvad økserne så kan bruges til, og det finder vi stærkt bekymrende, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet.
  LÆS OGSÅ: Masser af hash beslaglagt under politiaktion
De to mænd, der er 54 år og 38 år, vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.
 
Task Force Pusherstreet har i øvrigt netop udsendt opgørelse over beslag i september måned 2103 og for hele 2013 til dato. Det fremgår blandet andet, at man i alt i 2013 har beslaglagt hash, skunk og joints til en skønnet salgsværdi af ca. 63 mio. kroner, og at man til og med september 2013 har beslaglagt 41 stikvåben og 4 slagvåben
 
Dagens aktion er et led i en lang række aktioner, som Task Force Pusherstreet har rettet mod købere, sælgere og leverandører af hashen i Pusherstreet.
 
– Vores indsats fortsætter ufortrødent. Vores ambition er at fastholde et så massivt pres mod de organiserede kriminelle, at de på et tidspunkt ikke længere finder det særligt attraktivt at beskæftige sig med åbenlys hashhandel i Pusherstreet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.