Ni personer varetægtsfængslet efter aktion mod bander


Alle er tilknyttet LTF og er sigtet for forsøg på manddrab og blev af Københavns Byret og Frederiksberg Byret varetægtsfængslet. Fire kærede fængslingen til Østre Landsret.

Ni personer er blevet varetægtsfængslet efter torsdagen aktion mod bander. Alle er tilknyttet LTF og er sigtet for forsøg på manddrab og blev af Københavns Byret og Frederiksberg Byret varetægtsfængslet. Fire kærede fængslingen til Østre Landsret.
LÆS OGSÅ: Ung mand stukket ned på skole i København
Efter aktionen torsdag har anklagemyndigheden foreløbigt fremstillet syv personer med relationer til bandegrupperingen LTF. De er sigtet for forsøg på manddrab for skyderiet i Lundtoftegade i København N den 10. marts 2013
LÆS OGSÅ: Politiet søger spor ved Bispebjerg Bakke
Retsmødet foregik for lukkede døre. Sigtelsen lyder således:

Forsøg på manddrab efter straffelovens § 237, jf. § 21, samt overtrædelse af straffelovens § 252 og § 192a, jf. til dels § 81a,

ved den 10. marts 2013 ca. kl. 19.40 som medlemmer af bandegrupperingen LTF og som led i et gensidig opgør mellem bandegrupperingen LTF og bandegrupperingen MOB Lunden i forening og efter fælles forudgående aftale, at have indfundet sig i Lundtoftegade i København N, sammen med flere pt. uidentificerede medgerningsmænd, hvor de med et eller flere skydevåben under særligt skærpende omstændigheder affyrede adskillige skud mod de pt. uidentificerede personer fra bandegrupperingen MOB Lunden for at dræbe dem, ligesom de i forbindelse med skudafgivelsen i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde forvoldte nærliggende fare for liv eller førlighed for de personer og beboere, der opholdt sig i Lundtoftegade
LÆS OGSÅ: Vildt skyderi – flere end 20 involveret

– Vi er meget tilfredse med, at Københavns Byret valgte at varetægtsfængsle alle syv personer. De er begrundet mistænkt for overtrædelse af den rejste sigtelse for forsøg på manddrab, siger senioranklager Ulrich Thomsen fra Københavns Politi.

De syv personer blev fængslet frem til den 30. maj 2013. Fire af de fængslede valgte at kære kendelsen om varetægtsfængsling til Østre Landsret.
LÆS OGSÅ: Skyderi på Nørrebro
Derudover er der i relation til aktionen torsdag ved Retten på Frederiksberg fremstillet to andre personer, der også har relationer til bandegrupperingen LTF. Også dette retsmøde foregik for lukkede døre, men de blev sigtet for:

Forsøg på manddrab efter straffelovens § 237, jf. § 21,

ved den 11. februar 2013 kl. 07.55 ved Københavns Tekniske Skole, Rebslagervej 11 i København NV, i forening med tre andre personer, i den hensigt at dræbe at have stukket NM flere steder på kroppen med en kniv.
LÆS OGSÅ: Bandemedlemmer fremstilles for retten
– Begge personer blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 31. maj 2013. Dog skete fængslingen alene som begrundet mistænkt for overtrædelse af den kvalificerede voldsbestemmelse i straffelovens § 245, stk. 1, fortæller senioranklager Ulrich Thomsen.

I øjeblikket afholdes der endnu et retsmøde for lukkede døre ved Retten på Frederiksberg, hvor endnu en person fra LTF fremstilles for lukkede døre for manddrab begået på Finsensvej.