Gade i flammer – 22 anholdt efter fest

Politiet anholdte natten til lørdag 22 personer, da en fest på Nørrebro udviklede sig til uroligheder. Det startede ved 23-tiden på Sankt Hans Torv, hvor omkring 300 mennesker mødtes og spillede noget musik.
LÆS OGSÅ: Uroligheder ved gadefest i København
– Det gik fint, og vi fulgte dem på vej mod Nørrebros Runddel, og herefter udviklede det sig. Der blev kastet kæder op på el-ledningerne, så noget af lyset gik ud, der blev kastet tomater og æg mod politiet, malet graffiti på muren til Assistentens Kirkegårdens, og der blev startet flere bål. siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.
LÆS OGSÅ: Dame bevæbnet med hårspray ville stoppe hærværk
Festen skete i forlængelse af flere fredelige happenings, der er en del af den igangværende ‘Aktionsuge 19’, som arrangeres af venstreaktivister. Arrangørerne understreger på deres side på Facebook, at det ikke, var dem, som arrangerede festen, og skriver følgende om urolighederne
LÆS OGSÅ: Reclaim the Streets: Mange anholdte
Både den flydende koncert og Reclaim The Streets gadefesten var en kæmpe succes. Desværre valgte politiet at genere nogle lokale unge ved en kebab-bar på Nørrebrogade netop som Reclaimen kom forbi. Det udviklede sig til lidt optøjer og kampe med politiet omkring lydvognen.