Politiet opretter visitationszone i København


Københavns Politi opretter en visitationszone, og angiver en skærpet trusselvurdering for konflikter mellem bandegrupperinger, som årsag. Visitationszonen er gældende fra mandag den 14 januar kl. 18:00 og 14 dage frem.

Københavns Politi fremhæver dels weekendens skyderier i Gladsaxe og Kokkedal, og dels følgende begivenheder i København:
* Søndag den 30/12-12. Sammenstød i Københavns Lufthavn mellem konflikt søgende bandegrupperinger.

* Fredag den 11/1-13. Konstatering, at grupperinger omkring Blågårds Plads, Nørrebro Parken samt Værebro udfører aktiv og aggressiv ”vagttjeneste”, og i stigende grad søger at undgå kontakt med politiet, hvilket indikerer, at grupperingerne kan være bevæbnet.

* Fredag den 11/1-13. Anholdelse af 7 personer med tilknytning til bandemiljøet omkring Blågårds Plads, hvor der ved ransagning af køretøjer blev udfundet Strømpistol, CS-gasspray samt kniv.

* Lørdag den 12/1-13. Forsamling af 17 banderelaterede personer omkring Folkets Park, hvor der i forbindelse med visitation og registrering blev fundet en kniv samt en CS-gasspray.

* Lørdag den 12/1-13. Forsætlig påkørsel/Drabsforsøg ved Frederikssundsvej Tunnelen, hvor forurettede ses at være banderelaterede i Københavns Politikreds.

* Lørdag den 12/1-13. Trusler med pistol mod medarbejder i et kulturhus i Københavns Politikreds, hvor det ikke kan udelukkes at gerningsmanden er banderelaterede.