To unge alvorligt kvæstet: Bil knust mod gravemaskine

Nordsjælland: Stik mod alle odds slap to unge mænd med livet i behold efter de knuste deres Peugeot 106’er mod en gravemaskine. En 19-årig mand er alvorligt skadet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

De to unge mænd kolliderede med en stor gravemaskine og blev slynget retur til vejbanen hvor bilen endte på taget.

Alarmen om den voldsomme ulykke indløb lørdag aften omkring kl. 23.45. Ulykken skete på Helsingevej, midt mellem Blistrup og Smidstrup.

Det ligger dog fast at bilen har kørt med meget stor hastighed og langt over det tilladte. Bilen er kommet fra Blistrup og mod Smidstrup hvor bilens fører, en 19-årig mand, mistede kontrollen over bilen.

Politiet har rutinemæssigt udtaget blodprøve for spiritus på de to kvæstede, da der er mistanke om spirituskørsel.

Bilen er tilsyneladende kommet i skred i et stort blødt venstresving, og ca. 20 meter før gravemaskinen er bilen fløjet gennem luften og direkte ind i førerhuset på gravemaskinen.

Herfra er flyveturen fortsat retur til vejbanen, hvor bilen landede på taget. Bilen fik bla. revet et hjul af, taget er trykket ned, bagenden trykket fuldstændig sammen indtil bagsæderne og hele bilens ene side er revet op i kollisionen.

Der var ingen vidner til selve ulykken, men en bilist opdagede den knuste bil på vejbanen og fik alarmeret beboerne på den gård hvor ulykken var sket udfor – sammen fandt man så efterfølgende de to kvæstede unge mænd liggende på jorden ved bilen.

Der var slået alarm til 1-1-2 allerede da bilen blev opdaget, og både politi, ambulancer, akutlæge og brandvæsen var hurtigt fremme på uheldsstedet. Indtil redningsfolkene nåede frem blev der ydet førstehjælp fra tililende borgere, som hjalp de kvæstede så godt de kunne.

En af de unge mænd er ifølge kilder på uheldsstedet blevet kørt direkte til RH Traume i København, mens den anden er kørt til Hillerød Traume.

En hel del blod på uheldsstedet vidner om hvor ufatteligt heldige de to unge mænd har været, ved overhovedet at overleve et så ekstremt voldsomt trafikuheld.

Det manglende baghjul, som der var revet af med både støddæmper og bærearm, blev ikke fundet trods både politibetjente og brandfolkene ledte efter det.  De to unge mænd skal formentlig også forklare fundet af et stort baseballbat i bilen, som ikke just er standard udstyr i en personbil.