Magnussen ræser til femte startposition i Australien

    Racerkøreren Kevin Magnussen har fået en særdeles lovende start på den nye Formel 1-sæson, der åbner i Melbourne i denne weekend.

    Den danske Haas-kører blev noteret for sjettehurtigste tid i lørdagens kvalifikation, hvor han således nåede helt frem til tredje og sidste kvalifikationsrunde, Q3.

    Som følge af en placeringsstraf til Daniel Ricciardo (Red Bull) starter Magnussen imidlertid på femtepladsen i søndagens grandprix.

    Magnussen kørte den 5303 meter lange bane i Australien i tiden 1 minut, 23,187 sekunder, hvilket altså rakte til en sjetteplads foran teamkollega Romain Grosjean, der blev nummer syv.

    Lewis Hamilton (Mercedes) var hurtigst og starter i pole position i søndagens grandprix.

    Kvalifikationens dramatiske højdepunkt stod Mercedes-køreren Valtteri Bottas imidlertid for, da han kørte af banen og smadrede sin bil mod barrieren.

    Finnen kunne selv kravle ud af sin ødelagte racer, men nåede ikke at blive noteret for en tid i Q3.

    Banen i Melbourne blev hurtigere, som tiden gik, og det samme gjorde Kevin Magnussen, der åbnede beskedent, men satte gode tider, når det gjaldt.

    Han blev nummer 11 i Q1, der ikke bød på de store overraskelser, men som igen antydede, at Haas-bilerne er mere konkurrencedygtige fra starten af denne sæson.

    Magnussens teamkollega Romain Grosjean var hurtigere og sluttede den første del af kvalifikationen som nummer otte.

    Rollerne internt på Haas-holdet var imidlertid byttet om fra start af Q2, hvor Magnussen kørte hurtigere end sin franske konkurrent.

    Begge Haas-kørere kan nu gå ind til grandprixet med styrket moral, vel vidende om at de kan køre med om de pointgivende placeringer.

    Søndagens grandprix begynder klokken 07.10 dansk tid.

    /ritzau/