Bevæbnet mand anholdt efter politiafspærring af FN-kontor

    FN’s hovedkvarter i den amerikanske millionby New York City blev torsdag eftermiddag dansk tid afspærret.

    Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

    Lukningen skete som følge af meldinger om en bevæbnet mand uden for bygningen. Ifølge AFP sigtede politiet og den bevæbnede mand på hinanden med våben.

    Billeder fra stedet viste på et tidspunkt en mand klædt i en rød sweater, der holdt et gevær rettet mod sin egen strube.

    – FN’s hovedkvarter er lukket. Der er politiaktivitet, sagde en talsmand fra FN til nyhedsbureauet.

    Lokalt politi oplyste lidt før klokken 20.00 dansk tid på Twitter, at manden havde overgivet sig til politiet og ladet sig anholde.

    Ifølge det norske nyhedsbureau NTB meldte en Al Jazeera-journalist på stedet om, at personale og diplomater blev bedt om at søge tilflugt “der, hvor de befinder sig”.

    Nyhedsbureauet Reuters skrev klokken 18.06 dansk tid, at det kunne ses på livevideo fra stedet, at politiet forsøgte at indgå i en dialog med manden.

    Ifølge Reuters så manden ud til at være i omegnen af 60 år gammel, og situationen var for daværende stadig pågående.

    New York Citys politistyrke oplyste på Twitter, at trafikken i området var afspærret, mens politiaktionen var i gang.

    – Som følge af en politiaktion beder vi jer om at undgå området omkring 42 Street og 1st Avenue. Forvent beredskab i det omkringliggende område, skrev politiet.

    Lidt i klokken 20.00 dansk tid oplyste politiet, at manden havde overgivet sig. Politiet skrev dog, at området omkring FN’s hovedkvarter fortsat var afspærret, og opfordrede folk til at styre uden om 42 Street og 1st Avenue.

    /ritzau/