Belgisk brostensløb risikerer aflysning


    Cykelløbet Dwars door Vlaanderen, som er det første af tre traditionelle belgiske forårsløb i denne uge, står på kanten af aflysning efter eksplosionerne i lufthavnen i Bruxelles.

    Det skriver flere internationale medier tirsdag.

    For en gennemførelse af cykelløbet taler, at Flandern er i en helt anden del af Belgien end Bruxelles.

    Men selv om arrangørerne ikke officielt har meldt en afgørelse ud, tyder meget på en aflysning. Blandt andet fordi de belgiske myndigheder har forhøjet terrorberedskabet til højeste niveau.

    – Ved højeste beredskab vil løbet helt automatisk blive aflyst, siger løbsdirektør Guy Delesie ifølge den hollandske tv-station NOS.

    – Indtil videre har vi ikke hørt noget fra politiet om, at vi skal aflyse. Foreløbig gælder højeste beredskab kun for i dag (tirsdag, red.) og ikke for i morgen, fortsætter løbsdirektøren.

    Cyclingnews skriver, at løbsarrangøren har møde med politiet senere tirsdag.

    Adskillige cykelhold melder om, at de hurtigt er gået i gang med at omdirigere de ryttere, som skulle have været ankommet til Bruxelles med fly i løbet af tirsdagen.

    Træningen på ruten til onsdagens løb er aflyst.

    Onsdagens cykelløb er kun det første af tre traditionsrige cykelløb i Belgien i denne uge. Fredag skal E3 Harelbeke køres, mens søndag byder på Gent-Wevelgem.

    Kvindeholdet Hitec Products, der har danskeren Julie Leth på startlisten, har trukket sit hold fra kvindernes udgave af løbet, fordi det ikke længere vil kunne lade sig gøre at få rytterne på plads i tide, når lufthavnen i Bruxelles er lukket.

    Det meddeler holdets manager Karl Lima på twitter.

    /ritzau/